Sommaren är här, ingen stress - men fart och fläkt ändå

Den hetta som utan dess like har spridit sig som en löpeld över landet till både lusta och förtret är fortfarande kvar. Det är åskväder på gång, förr eller senare. Jag ska strax gå och lägga mig, eftersom jag är dödstrött efter helgens alla bravader, men tänkte passa på att skriva ned några korta tankar dessförinnan.

Göteborg var som sagt toppen, nu känns det som om det var ett år sedan snarare än en vecka. Men människans perspektiv på tiden är förstås inte särskilt tillförlitligt. Enligt kalendern var det en dryg vecka sedan jag kom tillbaka till Östergötland igen. Första helgen tillbringades tillsammans med tjejerna från Umeå. Jättekul att träffa dem igen! Första kvällen gjorde även Lina oss äran att  närvara och vi tog oss ned på stan för att äta. Dagen därpå gick vi på stan, grillade och festade. Kvällens uteställe blev push, som var lite bratigt, men ganska nice ändå (trots de hutlösa priserna!)... Och det var faktiskt hyfsat bra musik också om jag minns rätt, för att vara sådan typ av klubbmusik alltså. Efteråt hamnade vi på någon skum efterfest i Frölunda och när jag konstaterat att personerna vi var hos inte verkade speciellt intressanta somnade jag i soffan, och senare i någons säng, tillsammans med Sofia. Madde och Victoria var de trevliga i sällskapet. Victoria tappade bort sin mobil också. Det var tråkigt. I alla fall, vid sjutiden återvände fyra slitna tjejer till Toltorpsdalen och sov ett tag. Och så vips, så var det dags för alla att åka hem igen. Utom jag. Jag bodde resten av veckan ömsom hos Erik, ömsom på Näset hos mina kusiner. Jag hann träffa Emil, Brännarn, en massa släkt och så Erik såklart. Det var med andra ord en även fortsättningsvis händelserik vecka som avslutades på Pusterviksbaren på lördagskvällen.  Och på söndagen åkte jag swebus till lilla Linghem för att jobba.

Nu har en jobbvecka gått och det känns skönt, bara två kvar. Den här helgen var också full med aktiviteter. Efter jobbet åt jag på max med Anna och Carro, för att uppleva gamla goda fergas-tider från förra sommaren. Efter att ha sovit i solen på gräsmattan ett tag så åkte jag in till stan för att sitta på 55an och ta en öl med Anna, Carro, Lina och Matilda. Gott och trevligt, och det är alltid lika roligt när det går förbi en massa folk som man mer eller mindre känner och som stannar till för att prata lite. På lördagen åkte jag ut till Jennys land i Hamra... Det var helt underbart att ligga på klipporna och sola tillsammans med ett gäng folk som så småningom skulle öka i antal inför kvällens fest med grillning och övernattning. Väldigt kul med lite annorlunda tillställningar sådär. Jag kände inte jättemånga där, men många ansikten och namn var mig ändå bekanta och stämningen var schysst så det blev en riktigt lyckad fest. Jag var sedan kvar hela söndagen också, eftersom vädret var så fantastiskt och det var skönt att kunna gå ner och doppa sig när man ville. Jag och Jenny låg och paddlade på stora vindsurfinbrädor (fast utan seglet då) och det var verkligen en dag att njuta av.

... Och så måste jag ju bara säga att jag drömde en mardröm inatt. Det senaste året drömmer jag bara mardrömmar om en enda sak - nämligen att jag ska missa tåg/buss/flyg eller något annat viktigt transportmedel att passa. Ofta handlar det också om verkliga resor som faktiskt redan är utförda och som gick bra. Den här gången var det resan Umeå-Linghem inför sommaruppehålelt som behandlades. Det är sjukt jobbigt att drömma sådana drömmar, för man blir så stressad och frustrerad och villrådig. Det finns liksom inte som alternativ i drömmen att det går fler tåg, nej det finns bara ett och det har jag missat. jag undrar vad dessa drömmar vill säga mig egentligen?


Kommentarer
Postat av: Emil

Psst! Språkpolisen anropar: sommaruppehålelt heter det inte utan sommaruppehållet!!! :)Jo, det vore mycket trevligt. Kom hem igår. Hör av mig snart.

Emil


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback