Värd dag, jag mår bra

Av någon anledning har jag börjat skriva blogginlägg väldigt ofta på senaste tiden. Jag tror att det hänger ihop med att varje gång jag ska sätta mig och läsa anatomi så blir jag supersugen på att göra något helt annat.... som att publicera små anekdoter ur mitt anspråkslösa liv. Hade i alla fall väldigt trevligt igår på sittningen, satt bredvid Markus som är med i vår nollegrupp och upptäckte att han faktiskt är ännu trevligare än vad jag tänkt förut. För en gångs skull en lyckad bordsplacering alltså! Caroline var väldigt igång efter middagen och kunde inte sluta säga: "grupp treeeeeeeeee.... fy f*n vad bra" om och om och om igen! Ett och annat avslöjande fick jag också till min förvåning vetskap om. Denna värld är bra underlig ibland. På eftersläppet kom en hel del T3or, däribland David som jag pratade med och det gjorde mig glad... Konstaterade att läget kanske inte var så illa som jag hade trott, på kärleksfronten alltså. Jag kanske bara tolkade det hela fel, problemet ligger antagligen i en annan ände än vad jag uppfattade vid samtalet för två helger sedan. Det måste jag ta upp med en viss person vid ett lämpligt tillfälle. Ordentligt. Usch, vad jag är dålig på sådant! Efter ett tag tvingade sig Erik till Villan, även han, vilket jag tyckte var bra.

I morse skulle jag ha dissektion av hjärt-lungpaket från gris 8.15, som nämnt tidigare. Jag hade först tänkt att glida in efter lunch och hänga med "fel" halva av klassen, men jag visste inte riktigt hur seriöst organiserat det hela var och när jag sedan ändå vaknade halv nio och insåg att jag inte skulle somna om så tänkte jag att vad tusan... Jag kan ju lika gärna komma sent och sedan ha resten av dagen i behåll. En väldigt värd grej. Dissektionen tog bara en dryg timme och sedan åkte jag hem och sov lite till. Mmmmmmm...

Har hållit på att kolla skidresor också, men det går halvbra. Har inte hittat något perfekt än, men Jens stuga i Hemavan lät ju inte helt fel? Måste fråga om det där!


Nog om allt som har dött, du vet jag aldrig andas lätt och förstrött
Du vet att jag sover med hjälp av din puls

Det sitter i dig, mitt hjärta


Sliten

Mm, idag är jag alldeles fruktansvärt trött. Och ändå ska jag på ärtsoppesittning ikväll PLUS att jag ska upp och ha dissektion 8.15 imorgon. Kan saker och ting vara bättre timade? I alla fall, nu ska jag inte tänka på morgondagen utan på hur jag ska se ut ikväll. Det är lite olika årtionden som dresscode och vår grupp har 70-tal. Perfekt med tanke på att jag redan har outfiten, frågan är bara hur man ska ordna håret. Orkar nog inte vara tillräckligt ambitiös med det. Ska nog mest vara... snygg (m, bra tänkt). Jag har i alla fall inte tagit ut mig hälften så mycket som typ Sofia som var ute både i tisdags, onsdags, fredags och lördags samt ska ut ikväll, imorgon, fredag och lördag. Overkill gånger 1000, men är man nollegeneral så är man det, förstås. Glad att jag inte tog på mig någon sådan roll. Det var tillräckligt jobbigt att fixa Ålidhemsracet i lördags.

Det var uniaden idag på universitetet också, dvs en slags mässa med hur många företag som helst... Dock inga som hade något alls med oss att göra. Vi utnyttjade det maximalt ändå och samlade ihop en rejäl godishög, massvis med bläckpennor, en vattenflaska och lite skräp. Inte helt fel. Särskilt inte som jag är i behov av bläck nu när jag skriver de latinska namnen på mina Gray's anatomy flash cards.

Dagens spontana lista - instrument jag skulle vilja vara riktigt skillad på:
1. Klaviatur (såklart). Virtuos vore inte fel.
2. Violin
3. trumpet
4. Trummor - så jag kunde göra fetare beats till mina projekt
5. Gitarr
6. Mandolin

Håller förresten på att lyssna in mig på the Bedlam in Goliath, nya Mars Volta-plattan. Den är mycket bra, har bara inte hunnit lyssna tillräckligt många gånger än, så den är fortfarande lite kaotisk och svår att betygsätta hittills. Det är i alla fall en schysst kontinuitet i skivan, det gillar jag... Time to go, måste börja fixa i ordning mig!

Ps. Jag saknar Lina. Det var bara en och en halv vecka sedan hon for, men det känns som om det var jääääättelänge sedan. Du fattas oss, vännen!!! Umeå är inte detsamma utan dig :(.

Jag vet,

Jag vill ha någon nära mig. Någon som vågar ge sig hän och dela sina drömmar, rädslor, funderingar och hemligheter. Jag vill ha någon som är avundsjuk när jag är någon annanstans. Jag vill ha någon som måste vända om en extra gång, bara för att få kyssa mig farväl igen. Jag vill ha någon att ligga sked med och så vill ha en pulserande arteria carotis externa att titta på i disigt ljus. Jag vill ha exklusivitet, och intimitet, men också frihet och trygghet, om det inte är alltför motsägelsefullt. Jag vill ha telefonsamtal och promenader på mer eller mindre konstiga tider. Jag vill ha ord och subtila gester. Jag vill ha någon som är stolt. Jag vill ha någon som jag kan göra lycklig och som vill göra mig lycklig. Jag vill ha någon som påminner mig om den jag vill vara men samtidigt någon som vill ha den jag är och inte den jag skulle kunna vara. Jag vill ha någon som uppskattar allt det där jag själv är för blind för att se.

Jag vill ha mer än bara "trevligt".

Kanske är det för mycket begärt?

Hospitalet

Idag har jag varit på sjukhuset och haft PU (= professionell utveckling). Det innebar att jag fick "svansa", dvs följa efter en läkare under en dag. Tillsammans med Maria från min klass och Samina från termin 3 var jag på urologen. För den oinsatte sysslar urologer med urinvägarna samt mannens könsorgan. Det är ju alltid lite kul att vara ute och se hur det fungerar i det verkliga livet, även om jag inte tror att jag hamnade på den specialitet jag tänker välja i framtiden. Läkaren jag var med sysslade rätt mycket med njurcancer, cancer i urinblåsan och prostatacancer. Jag hade jättesnygga vita kläder på mig (rock tillochmed! Tyvärr lämnade jag tillbaka kläderna redan idag så jag hann aldrig ta någon häftig bild på mig själv i läkaroutfit, men det får bli en annan gång) och fick mest sitta och lyssna på patientbesök, palpera ett par magar samt titta på ett par cystoskopier. Cystoskopin såg aningen brutal ut, eftersom man kör in en relativt tjock metallstav med optik (värd 30 000 spänn bör tilläggas!) genom hela urinröret för att kolla efter cystor i urinrör och blåsa. Men ganska coolt ändå. Pratade en del med Samina också, hon är riktigt trevlig. 

Höll på att somna under ett entimmes-besök där man diskuterade olika behandlingsformer för njurcancer... Hur jobbigt som helst, jag försökte alla knep som finns. Spände kroppen, nöp mig själv, bet mig i kinden, stirrade frenetiskt, bytte sittställning varannan sekund och så vidare. Helt hopplöst. Det skulle ha varit så otroligt pinsamt att sitta och nicka till på mottagningen. Men jag överlevde trots allt.
Anledningen till min trötthet var dels att jag behövde gå upp jääääättetidigt och att jag varit ute hyfsat sent igår. Vi hade myskväll med nollorna här hemma och gick sedan till Corona en stund, fast det var rätt tråkigt och dåligt med folk. Madde var dock på riktigt partyhumör och ville bjuda på drinkar, vilket ju inte går att tacka nej till, så lite längre än planerat blev ändå det besöket. Ikväll ska de ha pulkarace och after pulk på NH, men jag är hemma för att laga mat, planera lördagens nolleaktiviteter samt sova. Det behöver jag. 

Jag vill spela!!!

you

Dumma dumma... Konstig dag idag. Jag fick i alla fall prata av mig hos Victoria över ett gäng scones och te. Det var mysigt. Fredagen var väldigt galen, det blev middag hos mig och tentafest hos Matilda på Mariehem... Och Lina har flyttat nu, det är tråkigt men jag hoppas att hon får det toppen i Lund. Vi tog avsked av henne då i alla fall. Och när jag, David och Erik skulle hemåt så blev det en helt sjuk hemfärd i snöstormen. David stal ett skosnöre och fick sjukt dåligt samvete. Nu är han rädd för att någon ska spöa honom :). Igår tog jag det ganska lugnt, kollade på film på kvällen och lite ultimate fighting faktiskt. Det är en väldigt konstig sport, lite obehagligt med brutaliteten om man inte har tittat förut, vilket jag inte hade gjort. Och idag... Jaa. Efter att jag varit hos Vic var vi i faddergruppen och fixade pastasallad till nollorna som börjar i morgon. Det ska bli grymt kul med nollning, jag ser fram emot det järnet!

Men jag känner mig rätt förvirrad just nu. Och tom. Det där du sa... Jag fick bara en känsla av att saker och ting aldrig kommer att bli. Det är inte värt det va? ..... men jag är värd mer än så
Ja.
Kärlek är som nikotin.

Tenta, tenta, tenta, tenta

Random tentaord poppar upp i mitt medvetande titt som tätt... Cyklinberoende kinas, Mad2, Bid, Bax, Bad, Bcl-2, cohesin, condensinder, nuclear lamina, aktinfilament, GTP-hydrolys, UDP-glukos, HMG-Coa, glukos 6-fosfat, hexosmonofosfatshunten, translokering, translokation, Barr Body, mismatch repair, MutS och MutL (nej förlåt, givetvis ska det ju vara MSH6, MSH2 och MLH1), metafas checkpoint, neuralröret, prochordalplattan, somiter, mesoderm, PIP3, angiogenes, MMPs och TIMPs..... Ja ordflödet kan fortsätta i all oändlighet om man så ville det.
Helt sjukt, jag tror att jag har lärt mig fler ord än vad jag skulle ha gjort om jag hade läst språk. Imorgon gäller det. Ska bli skönt att få skriva den dock, jag känner mig redo att göra mitt bästa för att få cellenkursen ut ur mitt liv. Erik och jag hade slutspurten hemma hos mig, det var riktigt bra. Fick repetera några små luckor. Jag var och hämtade mina nya böcker idag också. Skönt med lite fräscht material.

Längtar tills imorgon eftermiddag.... Förhoppningsvis... Lättnad
Och så ber jag till Gud att en viss person ska klara sin tenta, du förtjänar det verkligen.
Nog med skola.
Jag spelar in en hel del musik just nu, det är roligt. Den får ni höra någon gång!
Kärlek,
Er tillgivna
Olivia

En tanke från golvet på nydala

Såg precis en internetannons om hemsidan parship.se, med sin slogan "vetenskaplig matchmaking".
Den fick mig att le, och samtidigt bli lite sorgsen inombords.
Det är ju verkligen det här som min låt Neo handlar om.

Som om allting vore vetenskap... Den moderna människans oändliga behov av logik och fakta som yttrar sig på även de löjligaste sätt, det gör mig trött. 

Min vän, kom då ihåg att en enda falsifiering kan störta teorier byggda på tusentals försök. Ingenting är ju egentligen definitivt. Och allra minst kärleken

Hemma igen. I mitt nya hem.

Nu är jullovet slut och jag kastas tillbaka in i verkligheten som en trasdocka, redo för arkebusering. Dräpartentan smyger sig allt närmare med sin lie, men ack, jag har för avsikt att övervinna den. Cellenkursen ska UT ur mitt liv, en gång för alla :D. Anyway, den här dagen har varit den jobbigaste i mannaminne! Först har jag rest hela dagen med två gigantiska väskor plus en plågsamt tung ryggsäck, totalt ca 40 kg... Först med tåg till Stockholm central, sedan flygbussen till arlanda. Den var lite försenad så chauffören var jättestressad. Det hela resulterade i att jag fick resan gratis. Bussigt! Flyget var lite sent, så jag anlände till min nya adress, Istidsgatan 53, vid sextiden. Men  ingen vila för mig, jag har stökat omkring med alla mina saker hela kvällen fram tills nu. Det jag är mest förfärad över är hur fruktansvärt mycket kläder jag har! Och som jag inte ens använder! Det kanske skulle vara bra att ta en tur till myrorna någon dag och lämna lite saker... Fast jag har sådan separationsångest från mina kläder. Och vem vet liksom, om man vill ha dem igen. Eller ge dem till sina barn kanske. Jag vet hur sur jag blir på mamma över att hon har slängt massor med snygga kläder. Kläder ska ej konsumeras. De ska sparas. Jag tror dock att jag borde bli lite mer måttlig med mitt sparande, för snart får jag inte plats i garderoberna. Suck.

Jacke är dagens hjälte, jag ska få sova på en av hans resårmadrasser (han har två, en dubbelsäng) i några dagar istället för luftmadrass, tills mina möbler har kommit. Tack och bock.
Imorgon ska jag köpa ett måttband för jag är jättenyfiken på hur jag skulle kunna möblera rummet. Det blir nog lite knepigt, man måste utnyttja alla ytor maximalt för att inte övermöblera. På något sätt måste det gå.... Hmm.

Den senaste tiden har jag lyssnat ganska mycket på band med kvinnliga sångare (sångerskor). Ovanligt men roligt.
Helgens låtar:
Imogen Heap - Headlock
Feist - Sea Lion Woman
Maria Taylor - A Good Start (vilket i och för sig måste bli typ månadens låt eller något)
Depeche Mode - John the Revelator (bara för att videon på youtube med bush är så grymt rolig)
Bright Eyes - Four Winds
Och så en revival av death cab for cuties Soul Meets Body.

Nu ska jag snart sova, mmmm. Är dödstrött. Och imorgon väntar embryologin! Jippieeeee. Jag ser i alla fall fram emot att få träffa alla igen. Har saknat dem. Har saknat mitt liv här uppe. Min vardag.