It's so funny (som Erik skulle ha sagt)!

Mm, vi har det så fantastiskt skönt i skolan just nu! Det är väldigt roligt också, de senaste veckorna har vi fått träna på patientsamtalet, journalskrivning och statustagande. Nytt och spännande. Igår var vi uppe på kardiologen och lyssnade på hjärtat på två patienter som hade blåsljud på hjärtat. Jag är grymt peppad inför vad som komma skall. Läkarutbildningen blir verkligen bara bättre och bättre.
Erik baby är orolig just nu för sin histologitenta. Jag satt och hjälpte honom idag, och det gick inte så tokigt, men när han blir uppstressad gissar han alldeles för snabbt och utan att tänka efter. Tjocktarm blir urinblåsa osv...
Men det ordnar sig, försöker jag säga. Han kommer inte att bli utslängd på utbildningen. Han kommer att klara det.
På tal om ingenting, så ser jag grymt mycket fram emot att jag och Erik ska åka till Stockholm i mitten av oktober och träffa min familj. Det blir lite firande av pappa som fyller 50 och så ska vi ströva runt i deras gamla kvarter, gå på museum, på stan, äta och dylikt.  

Just nu lyssnar jag på Girls, Bye Bye Bicycle och The Killers. De gör mig glad.
Nu ska jag äntligen få äta lite middag. Det står en ädelost-skinka-och-päron-paj i ugnen. Smaskigt.


Fotobok från Fuji!

Min kära väninna Amanda skaffade sig genom hörsägen en gratis fotobok från Fuji direkt genom att skriva om den på sin blogg, så jag tänkte göra samma sak! Hoppas att det fungerar, men i vilket fall blev jag ganska sugen, så då köper jag väl en annars...
På Fujis hemsida (
http://www.fujidirekt.se/fotobok) skriver de att man på ett väldigt enkelt sätt kan fixa ett fotoalbum som ser proffsigt ut.
Och ja, när jag tittar på exempelbilderna så ser det ju riktigt bra ut. Jag älskar att titta på bilder, riktiga pappersfoton, men det är så lätt att det aldrig blir av med framkallning, albuminköp och klipp-och-klistra som ändå bara kladdar på bilderna och så vidare. Därför tyckte jag att det lät som en alldeles ypperlig lösning att via nätet fixa allt det där på en gång och sedan få resultatet hem i brevlådan!
Hur går det då till? Jo, man laddar ned ett program där man kan lägga in bilderna, placera dem som man vill ha dem på sidorna, infoga texter och beskära dem. Vissa effekter kan även läggas till, t.ex. så finns det olika ramar man kan ha runt fotografierna. Så här ser det ut: Fujicolor Fotobok

Man kan bestämma om man vill ha en bok i liggande eller stående format, med mjuk eller hård rygg och i storlekarna A4, A5, A6 samt kvadratiska sidor. Sidantalet i en vanlig bok är 24, men det går även att köpa till fler, upp till 64 stycken. Priserna är lite olika för olika format och böcker, men för att ge ett exempel så kostar det 295 kr för en A4-bok med 24 sidor. Frakt tillkommer med 49 kr och efter ca 2 veckor får man produkten levererad. Och så här fint blir slutresultatet: