Computerliebe

Ahhh, jag blir galen på detta eviga pluggande. Har en skriftlig dugga imorgon, vilket i och för sig kanske inte är så farligt, men om man inte klarar den så blir det någon sorts inlämningsuppgift, och dessutom känns det så otroligt mycket bättre om det går bra och man upplever att man ligger i fas. Just nu sitter jag hemma och lyssnar på Kraftwerk (som är typ bäst) och läser om akut diabetesacidos med risk för cirkulatorisk kollaps (som inte är lika mycket bäst). Bakade bröd nyss så det luktar gott i hela lägenheten i alla fall. Stort plus.
Längtar tills imorgon, då blir det någon slags middag (?) och utgång. Jag är förväntansfull inför vad den ny klubben "popterror" har att erbjuda på teatercaféet... mmm
Något annat som inte ska bli helt fel är att få lite nya pengar snart. I neeeeeeed it so bad!

Och så älskar jag "Girlfriend in a coma" av Douglas Coupland (älskar i och för sig allt han skriver)... Världens bästa present från världens bästa pojkvän. Puss!



Måndag igen

Mm, nyponsoppa är ganska gott!

Hade en asbra kväll i lördags, helt över förväntan trots att det blev villan till slut. Jag var på så himla bra humör och bara njöt av livet! På vägen hem träffade vi Johan Palmcrantz som var hur rolig som helst... Han dissade en kille stenhårt som föreslog efterfest och sedan pratade han om alla människor som kom fram till honom men som inte var tillräckligt snygga och som han skulle sticka i hakan med en gaffel.

Och så var jag sjukt duktig igår och sprang Nydalasjön runt, 1,1 mil på 54 minuter. Helt stört vad vackert det var. Och vad bra jag är :).


Everything is in it's right place.

Hej hej! Nu är det helg igen. Igår var jag på bio med tjejerna i klassen och såg Patrik 1,5 som var helt ok, den var mer seriös än vad jag hade trott innan och det var positivt. Efteråt åkte jag och till Erik och softade lite där, och idag har vi varit iväg på storloppis på väst på stan (jättelångt bort!), fick tips av Markus och det var ett riktigt schysst ställe. Hade kunnat köpa mycket mer om det inte hade varit så att jag:

1. Inte hade så mycket pengar, kontot är tömt efter inköpet av årets iksu-kort
2. Inte vet vad jag behöver och hur mycket jag kommer att ha plats för i den nya lägenheten
3.  Har handlat alldeles för mycket saker redan den här månaden.

Det blev i alla fall ett halsband, en brosch, några tallrikar samt en stringhylla att sätta på väggen. Det sämsta var bara att jag efter inköpet märkte att själva gavlarna var olika! De som sålde hyllorna hade två nästan likadana, och hade blandat ihop gavlarna. Jag gick i alla fall tillbaka och klagade lite, fick 50 spänn tillbaka och de tog mitt telefonnr ifall den andra personen som hade köpt en hylla skulle komma tillbaka igen. Hoppas att de ringer imorgon, annars får jag gilla läget bara :). Det var väldigt värt pris i alla fall och om ett halvår ska jag lätt åka dit igen och handla mer grejer. Nattduksbord och sådant.

Ska snart göra i ordning mig för att åka till Ida på lite förfest. Är peppad till tusen för en rolig kväll, men stan är typ helt död just den här helgen... Får väl se vad man hittar på.
Take care everyone!

Äntligen

Ja, det var värt all väntan i världen.
Nu är det du och jag.
"I'm a cartoon, you're a full moon. Stay up"



Kärlek

En tid som alla andra.

Jag tror att det skvalpar sirap i huvudet på mig för jag kan inte tänka klart. Jag är lite småsjuk och har ont i halsen. Blev uppskrämd på en föreläsning av det faktum att man har hjärtmuskelinflammation 1/8 av alla gånger man är förkyld (!) så jag har träningsuppehåll och det gör mig dessutom rastlös. Dagen till ära har jag suttit hemma nästan hela dagen och försökt plugga, men det gick fruktansvärt dåligt. Satt mest och distraherade mig med att uppdatera balticgruppens hemsida (tänkte flytta till en av deras lägenheter, men det är inget kösystem där utan först till kvarn, och jag vet att det kommer komma upp flera stycken lediga nu i veckan) var femte minut. Dessutom började jag kolla på rokoko-soffor och pianon på blocket i tid och otid. Ineffektiv tid alltså. Nu har jag gett upp och tänkte ägna kvällen åt att kurera mig med en film, varmt kaffe och bafucin mint.

Det var inte så jättekul i tisdags, men jag var nöjd med musiken eftersom den för en gångs skull inte var enbart värdelös. Jag fick dansa till både the Strokes, Säkert!, Justice, Beach Boys och inte minst MGMT (åh vad jag älskar "kids").... Och då får man ta med i beräkningen att det var en vanlig villan-kväll utan specificerad dj. Bra jobbat.

Ps. Såg en jättesöt gubbe idag som cyklade förbi mig. Han hade en helt underbar stickad mössa med en stor garnboll mitt på huvudknoppen. Han är min idol.

Ps2. Martin Zachariason i min klass har spöat någon. Eller försökt i alla fall, jag vet inte hur skadad den slagne personen i fråga faktiskt blev. Martin bröt handen i alla fall.


Kriget

Idag har jag varit i skolan... Satt på medicinska biblioteket på förmiddagen och hade dissektion av bröstkorgen och auskultation (dvs att lyssna på hjärta och lungor med stetoskop) på eftermiddagen. Man börjar bli ganska van vid att se döda människokroppar nu. Jag uppfattar dem ganska mycket som dockor tror jag. Dockor i lite slemmigt material. Visserligen var de ganska förtorkade nu, för samma preparat hade tydligen använts terminen före också. Yesyes. Det som var lite äckligt den här gången var en avliden gubbe som hade hur mycket fett som helst överallt, kring varenda organ. Runt hjärtat fanns det så mycket att man inte kunde se några blodkärl, själva underhudsfettet var kanske 3 cm tjockt och på sidan hade han uppåt 6-7. Dessutom berättade vår amanuens (äldrekursare som har som extrajobb att dissekera och visa oss kropparna) att de hade plockat bort en tjock "platta" med hård fettvävnad från bröstet när de skurit upp huden. Nu var visserligen den här äldre mannen ganska kraftig, men jag vill inte ens tänka på att man tillstymmelsevis kommer att se ut så där inuti om x antal år. Bläää. Låt mina organ vara ifred!
Ikväll är det ärtsoppesittning på villan för nollorna. Jag och Victoria tänkte dra dit och kolla läget lite, då vi inte sett skymten av de nyanlända ännu. Så ikväll har vi en chans att se vad de går för, det ska bli roligt.

Igår var jag dessutom på stan och hämtade min flyttlåda som blivit skickad med bussgods och fick äntligen min efterlängtade matberedare till förfogande. Så nu ska jag hacka och mixa i det oändliga... Eller nästan i alla fall :). Jag tror att mitt första projekt ska bli broccolisoppa. Eller kanske en banan-youghurt-smoothie. Gud, nu blev jag ju jättesugen trots att jag alldeles nyss åt mat.

Dagens skiva: Pappas gamla vinyl "Inifrån" som mina föräldrar skickade med i kartongen, med favoritlåten "Kriget". Det är sjukt vad mycket melodier och texter jag minns och som jag trodde att jag hade glömt. Det sitter väl fortfarande i ryggmärgen från den tid då jag som liten satt i timmar framför högtalarna med fodralet i händerna och lyssnade intensivt. Älskade pappa.


Get-well-cards

Huja! Nu är det höst och jag har avverkat min första skolvecka. Det har inte varit någon mjukstart direkt, och hjärtfysiologin vi har att lära oss är inte att leka med... Dock så har jag hört att njuren ska vara totalt omöjlig att förstå, så då vet jag vad jag har att vänta mig... Och är nöjd med mitt hjärta. Sitter nu i mitt rum utan tröja och lyssnar på Conor Obersts soloskiva som är supermysig och är lite lagom seg. Igår var jag på stan med Sofia, Madde, Carro, Olga och Victoria och alla shoppade galet mycket. Men det var roligt. Och på kvällen åt vi lite middag och drog till rex eftersom de har ändrat åldersgränsen så att det är 20 på lördagar istället för 24. Jag hade inte förväntat mig alltför mycket, och det var ungefär som jag hade tänkt mig, dvs som Corona, men att folk var aningen äldre. I källaren hade de ett schlagerdansgolv, men med jämna mellanrum spelade de en del helt okej låtar, som "Take On Me" och "Walking on Sunshine"... Då slogs jag av den dumma tanken att dessa dj:ande killar inte var helt blåsta och bad dem spela "Come On Eileen", vilken de inte ens kände till!!! Va? Hur kan man inte veta vilken det är?
 Åkte nattbussen hem vilket är världens sämsta grej eftersom det kostar 40 spänn och därmed är billigare att dela taxi. Jag hade tänkt att jag skulle förbi Stipendiegränd 14E där dörren påstods vara uppställd, men någon hade stängt dörren så jag kom inte in och ingen svarade i telefon. Det blev bara att cykla hem i bitterkylan (men som tur var hade jag kommit ihåg att ta med mig vantar! Yesss!) och stupa i säng. Skönt.

Idag har jag inga planer förutom att spela beachvolleyboll vid tre, men jag är inte riktigt säker på att jag klarar av det för jag skar mig i tummen igår när jag gjorde klyftpotatis.

Har inte så mycket att skriva annars. Längtar hem lite, tänker på att jag återigen skulle vilja sitta i soffan med mamma och pappa och titta på den där Bruce Springsteen-konsterten och därefter OS-finalen i stavhopp och vara på bra humör och skämta hela tiden. Som vi gjorde då. 
Frihet är dock skönt. Amen för det.