Ibland ler livet

Idag: Sovit länge. Fixat plats i bil från Linköping-Arvika och tillbaka i sommar. Lägenheten äntligen uthyrd över sommaren (jag sparar 6000 kr). Två avsnitt av Generation Kill med Erik. Kvällstentaplugg med Victoria och Caroline.

Det enda som saknas är att jag borde gå ut. Jag har inte varit utanför dörren idag och det vore skönt att få insupa lite frisk luft. Mm, jag tror att jag gör det faktiskt!

Ps. En litet mindre trevlig sak är att jag har fått en gigantisk, svullen, pulserande, rödlysande finne på sidan av min näsa. Den gör ont och ser väldigt oklädsam ut. Jag önskar att jag bara kunde ta en kniv och skära bort den och att det skulle fin, normal hud under. Jättepraktiskt skulle det vara.


Sittningsbilder


För-fördrink och fixa-i-ordning-sig-häng hos Emelie. Victoria lockar håret och pratar i telefon samtidigt, och hon klarar det galant.


Jag och Z var bordsgrannar. (jag har tyvärr ingen jättebra bild på min klänning i sin helhet, men man kan i alla fall få lite glimtar av den)


David och Kerstin satt mitt emot. Jag gillar dem.


Happy people! (Det blev visst några drinkar i baren?)


Olga, jag och Erik.


(Ja det blev visst några drinkar i baren...)


Fin bild på fina vänner.


Vi avslutar med en liten dansbild där Carro gör aningen suspekta rörelser.


Happy moment

Bilder från i lördags ska läggas upp. Men nu ville jag bara säga att jag kanske ska köpa biljett till Arvika idag! Jag är väldigt glad och förväntansfull.

Svennebanan

Nöjt konstaterar jag att årets sommarplåga faktiskt är ganska nice. Promoe är skön! Anyway, nu är det inte mycket tid kvar innan preklinsittningen på rex börjar! Om 40 minuter (SHIT!) ska jag vara hos Emelie på stippan och fördrinka lite. Det ska verkligen bli hur roligt som helst ikväll, och jag ska få se Erik i kostym för första gången. Jag slår vad om att han är världens snyggaste och att jag kommer att bli oförfogat stolt över honom, ungefär som om det var jag som fick honom att vara så het. Men jag kan ju vara stolt över att han tillhör mig förstås.
Efter många om och men följde jag med Victoria till stan igår för att återigen leta efter något att ha på min kvällen till ära. Alla andra hade köpt nya fina kläder, och det kändes så trist att jag skulle komma dit i samma gamla kläder som använts X antal gånger förut (inte för att någon bryr sig utom jag själv, men jag vill känna mig fin ju)... Självklart fanns det EN enda klänning i hela stan som jag tyckte om och den var inte nådig mot min plånbok. Men vad gör man - det är bara att betala och se glad ut. Pengar är till för att spenderas.
Det börjar bli lite bråttom nu... Ska dra på lite bra musik och förbereda mig för vad som komma skall.
Musik som snurrar i högtalarna just nu: Kings of Convenience, Scarlett Johanson, Saturday Looks Good to Me och Smashing Pumpkins


Friends will be friends

Igår blev jag ledsen när jag och Erik pratade om kompisar och det har hänt förut. Idag har jag också känt mig nedstämd över detta och pratade lite med Madde och Carro om det hela.
Det är så surt att man är i en sådan miljö där alla stressar, alla har sina viktiga saker att uträtta och man glömmer liksom bort att inte träffa sina vänner förutom i skolan och på fest. Jag får absolut en stor del av mina sociala behov uppfyllda på det sättet och med Erik som jag ju träffar och pratar med mycket och ofta. Men det är ändå tråkigt att man inte träffar vänner mer, och någonstans innerst inne önskar jag att jag var mer av ett flockdjur som behövde umgås med många människor och ha flera nära relationer. Men jag är dålig på det. Och jag har alldeles för lite tid och energi, skolan tar död på mig ibland. Och så är jag för bekväm också.

Madeleine är rakt på sak, och hon har till stor del rätt när hon säger att det handlar om prioriteringar, för det gör det ju. Att det är lite dålig uppslutning när vi väl hittar på något som inte är fest håller jag med om. Mitt problem är att jag inte räcker till för alla och att jag är för strukturerad för att alltid kunna hitta på spontana grejer.
Sedan är det ju inte heller nödvändigt att ses allihop förstås...Jag skulle vilja ta mer initiativ och ringa någon bara för att prata, träffas på tu man hand eller kanske tre tillsammans. Jag vill att det inte skulle behöva bli så stort varje gång man vill hänga.

Kontentan är att det är så grymt surt att det är tentaplugg nu och ingen har tid för någonting, allra minst att träffa sina kompisar. Men det får väl bli efter sommaren då?
Så får jag väl vårda mina Linköpings-kontakter så länge.


50% av mina lediga dagar till spillo?

Ytterliggare en vecka har passerat. Usch, tentaångest!
Jag och Erik var väldigt duktiga igår och bytte däck på cyklarna. Det är trots allt lite roligt att få smutsa ned händerna och göra något praktiskt för en gångs skull. Man känner sig så otroligt händig när man klarar av det, barnslig stolthet och vuxenpoäng i en och samma smäll.
På kvällen var vi några som drack öl och åt mat på restaurang Rött, hängde på E-puben ett tag och jag och Erik avslutade sedan kvällen på Villan där det var någon relativt ny klubb. Helt okej, men det var för mycket dålig musik mixat med en alldeles för liten fraktion bra musik. Sammantaget var kvällen ändå mycket trevlig.
 Och nu, verkligheten.
Jag gillar verkligen inte söndagar. Jag känner mig varken ledig eller avslappnad vilket är ganska konstigt med tanke på att denna dag är 50% av veckans lediga dito. Jag tror aldrig att jag har varit så förtjust i söndagar, men det blir en helt annan grej när man bor själv, och särskilt om man har varit ute kvällen innan och Erik är bakis och bara vill sova medan jag helst av allt vill ha någon att prata med och göra något kul med (så att man glömmer bort att det faktiskt är söndag). Jag önskar att jag bodde i södra Sverige, så att jag kunde åka hem till mamma och få god mat och sällskap!
Men nu börjar Bones på tv om en kvart och då ska jag befinna mig på löpbandet på IKSU.
Vi ses.

One of these days...

Mm, Harvest Moon med Neil Young förknippar jag med sommar, fabriksdoften och inte minst alla cykelturer mellan Fergas och Linghem. De var hemskt tråkiga, men jag hade i alla fall Buzzcocks, Pulp och Neil att trösta mig med. De gjorde de tidiga morgnarna och motvinden lite mer uthärdlig.
Men ikväll är det ingen sommar. Snålblåst och regnrusk snarare. Tur att man får vara inne då. Och tentaplugga (haha).
Tyvärr känner jag mig helt matt sedan jag kom hem från träningen. Vet inte om tröttheten är allmän, beror på matkoma eller om det bara är träningens fel. Antagligen är det en kombination av alltihopa.
Jag mår åtminstone bra nu, förra veckan var väldigt jobbig för jag hade väldigt ont i magen :(.

Dagens glädjeämne är i alla fall att Erik fick sin tenta upprättad. Grattis baby, det förtjänade du sannerligen. Den här terminen har min käre pojkvän gjort tentor för en och en halv termin (45 poäng har han tagit totalt). Om han skulle klara vårens 30-poängstenta så skulle det vara en storslagen bravad, och det är nog inte omöjligt. Hans sätt passar ypperligt för den typen av tenta (men jag vet inte om jag är lika glad över upplägget... Tentan är jättelång och så är det baserat på fall med följdfrågor. Man får aldrig gå tillbaka och skriva om något svar när man vänder sida, för på nästa blad står svaret på förra sidan. Läskigt!). När han kommer ikapp igen, då ska det banne mig firas!! Han har alltså haft tentor släpande efter sig sedan början av termin två och fram tills idag. Det skulle jag aldrig palla rent psykiskt tror jag.

En annan rolig sak idag är att jag förhoppnigsvis kan hyra ut min lägenhet i andra hand i sommar. Det vore så sjukt bra att slippa betala 6000 spänn i onödan (juli är hyresfritt och jag kommer nog bara hyra ut 2,5 månader).
Oj, fuck, jag fick visst in kursiv stil här, och det går inte att ta bort. Verkar ha fastnat på något vänster.
Det får bli lite udda helt enkelt.